Látogasd meg webáruházunkat is, ahol az oldalunkon látható termékek elkészítéséhez minden szükséges alapanyagot megtalálsz.


Szalvétás oldalunkon pedig több ezer féle szalvéta közül válogathatsz!2015. 09. 13.

Költözik a webáruház

Az egyszerűség kedvéért egy oldalon lehet majd megrendelni a szalvétákat, papírokat és az egyéb hobby termékeket.

http://amiszalveta.hu

Folyamatosan töltöm fel a termékeket :)


2013. 10. 18.

Fiókos tároló - kollázs technikával és repesztéssel - most képekkel

Az irattartóval együtt egy nagy méretű fiókos tárolót is kért a megrendelőm. A türelem most nem rózsát, hanem a kész tárolót teremtette - remélem megérte rá várni :)

Az irattartónál már részletesen leírtam a készítés menetét, de most nem felejtettem el képeket sem csinálni. Megosztom :)

Először lepácoltam a tároló, és a fiókok belsejét, majd a fiókok oldalát is. Bocifoltosra festettem a fiókok elejét. A foltokra egyfázisú repesztő lakk került. A tároló oldalát lefestettem. Olyanra szerettem volna, mintha egy régi deszkaláda lenne. Festegettem, csíkokat huzogattam. 

Amikor a lakk megszáradt, lefestettem a tojáshéj szín akrilfestékkel. A kiválasztott rízspapírszalvétát széttépkedtem és elkezdtem ragasztani.

Egy kis szín, festegetés. A végén lakkozás, és a kész tároló :)


2013. 09. 06.

Irattartó - kollázs technikával és repesztéssel

Nem, nem kell megijedni ettől a hangzatos címtől. Elárulom, hogy ez is ugyanaz a decoupage, mint az előzőek. Persze sok minden mással kiegészítve.

Még a nyár elején kaptam a rendelést, hogy a natur irattartót készítsem el, valami pasisra. Mivel nem volt sűrgős, és amúgy is szabadságoltam magam a nyárra, így csak most készült el.

Első lépésként a tartó belsejét tölgy színű fapáccal kentem át. A külső részt fehér alapozó festékkel festettem. Erről már írtam, hogy miért hasznos. A csiszolás után félretettem és figyelt egy darabig a sarokban, míg megtaláltam a megfelelő mintát hozzá.

Rendezgettem a szalvétákat, papírokat, és végül erre a rízspapírszalvétára esett a választásom.

Kitépdestem a mintákat, felragasztottam. 

A kimaradt részek közül, néhány helyet sötétbarnára festettem, és egyfázisú repesztőlakkot kentem rá. Száradás után fehér akril festéket pacsmagoltam rá. Néhol vastagon - így nagyobb repedések keletkeztek, és kicsit rücskös lett a felület. Ahova kevesebb akril festék került, ott a repedések kisebbek, sűrűbbek lettek.

Jöhetett a legizgalmasabb rész: a festés.


Sötétbarna, mustársárga, világosbarna és törtfehér színeket használtam. A repesztett részeknél a száraz ecset technikával dolgoztam. A mintáknál körbe sötétebbet, majd fokozatosan világosabb tónusokat festettem. A papír széleknél, ha kellett, kicsit a mintába is belementem.

A tartó széleit és néhol a mintát is  umbra színű antikolóval hangsúlyoztam. Végül selyemfényű lakkal kentem le a kész irattartót. És a képek:


 


2013. 02. 16.

Ismét Kézműves Vásár

Idén is lesz tavaszi kézműves vásár. Új helyen: Millenáris Park, D Csarnok.

Időpont: Március 9 - 10. szombat-vasárnap.

Garantált egy napos program. Rengeteg kiállítóval, majndnem mindenhol ki lehet próbálni valamilyen kézműves technikát, alkotni, már húsvtéra is. No, és beszerezni az alapanyagokat, ötleteket gyűjteni, információt cserélni.

Természetesen én is kint leszek, mint minden évben. Kiváncsian várom, hogy mennyiben lesz jobb, színesebb az új hely. Állítólag tágasabb, világosabb :)

És miről ismerhettek meg: Dobozokban áll a több ezer szalvéta, és csodaszép dekoranyagokból készítünk majd mécsest.
 

2013.02.07.

Közeledik Valentin nap


Ez az őrület már jó ideje fertőz. Képeslapok, virág, piros szivek, macik, plüss kütyük. Persze nem kell ahhoz ajándék, hogy tudasd a pároddal a szereteted. De ha mégis... nincs jobb, mint a saját készítésű.

Az én ajándékom egy csokis doboz, teletömve finomságokkal: a férjemnek aki csokifüggő. Az ötlet, és a részletes, fotókkal illusztrált leírás: Nektek.

Tehát amire szükség lesz:


Első lépésként leszereltem a zárat, a doboz belsejét tölgy színű páccal, a külsejét akril festékkel kentem le. Fehér festékbe pici mustársárgát kevertem, így  kaptam a vajszínt.

Mikor megszáradt, az éleket és az oldalakat is viasszal húzkodtam át. Az oldaláról sem sajnáltam, mert minél kopottabb, nosztalgikus hatást szerettem volna elérni. 

A doboz tetejére felragasztottam a választott szalvétából kitépkedett mintát.Sötétbarna és vörösbarna akrillal festettem le a dobozt, a tetején a szalvétát is festéssel egészítettem ki. 

Száradás után jó alaposan megcsiszoltam a dobozt. Ahol viaszos volt, a barna festék könnyen lejött, alóla kilátszott a vajszín réteg. Közben levegőn száradó gyurmából egy téglalapot készítettem. Ez lesz majd a doboz fogója, a leszerelt zár helyett.Ecsettel pöttyöztem az oldalakat. Nem törekedtem arra, hogy precíz kör alakú pöttyök legyenek, ezért nem stencilt használtam. Még egyszer alaposan smirgliztem az oldalakat, hogy a pöttyök is elmosódottak legyenek. A gyurmafogó időközben megkeményedett. Vajszínnel és sötétbarnával festettem, majd a Chocolate feliratot ráragasztottam.

A dobozt és a fogót vizesbázisú, selyemfényű lakkal kentem le. A kislány hajában lévő masnit aranytollal áthúztam, és egy pici organza szalaggal is díszítettem. A gyurmát felragasztottam a helyére, és végső lépésként  megtöltöttem csokival.2013.02.01.

Transfer technika - ajándékba

Már tavaly olvastam, néztem: transfer technika. Ismét egy kihívás, mi rejtőzhet a hangzatos megnevezés  mögött. A kutakodás közben ezen az oldalon találtam a legtöbb felhasználható képet, leírást, videot. http://www.graphicsfairy-diy.com/ Érdemes megnézni :)

A karácsonyi ajándékozáson épp túl vagyok, de mivel a barátnőm januárban ünnepli a szülinapját, ismét ki kellett találjak valamit. Épp ideje volt, hogy kipróbáljam ezt is.

Rém egyszerű a leírás :) - képet keresni, nyomtatni, körbevágni, ragasztani, dörzsölni.       

Először dobozon próbáltam ki. Egy ovál háncsdoboz alját diószínre pácoltam, és pöttyöztem. A tetejét feketére festettem, viasszal (teamécses) áthúzkodtam a széleket és a tetejét is itt-ott. Vajszínű akrilfestékkel festettem át, majd egy csiszolópapírral jó alaposan smirgliztem. Ahol a viaszos volt, onnan könnyen lejött a vajszínű festék, és előbukkant a fekete. Így kicsit régies, kopottas hatású lett a doboz. 

Lézernyomtatón, sima fénymásolópapírra nyomtattam ki a kiválasztott képet. Körbevágtam és a feliratos felét bekentem decoupage ragasztóval. Rányomkodtam a doboztetőre és az ujammal simítgattam amíg szép sima nem lett. Picit vártam a száradással, majd elkezdtem dörzsölgetni a papírt. Kicsit vizeztem is, mert úgy könnyebben ment. A teljes felületet lemorzsoltam, és tényleg: A felirat ott maradt a doboz tetőn. 

Azért egy kis hiba becsúszott és egy helyen lejött a fekete festék, de egy tűecsettel és némi fekete akril festékkel orvosoltam. Vizesbázisú, selyemfényű lakkal kentem be az egész dobozt, kívűl-belül. Csipkéből és egy fém veretből készítettem egy díszt, majd telepakoltam csokival a dobozt. Nagy sikere volt :)Hasonló minta került fel egy kiürült kávés üvegre is. Itt az alapos mosogatás után alapozó festékkel kentem le az üveget. Ezután vajszínű akrilfesték következett. A képet ugyanúgy ragasztottam, dörzsöltem, mint a doboznál. Maszkolószalag segítségével becsíkoztam az oldalakat, és pöttyöztem is. Csipkét ragasztottam a tetejére. Megtöltve 3:1 nescafes csomagocskákkal szintén szülinapi ajándék lett :)

 
2013.01.29.

Megérkeztek az új szalvéták

Vegyétek, vigyétek :) Normál és koktél méretű szalvéták, közel 100 új minta :) 

Szerinted ez a legszebb? Vagy inkább a virágosat szereted?  

2013.01.24.

Újdonság a web áruházban

Az http://amiszalveta.hu/ oldalon szebbnál szebb szalvéták közül lehetett és lehet választani. Továbbra is folyamatosan frissítem a választékot, hogy mindenki megtalálja a neki tetszőt.  Mivel rajongok a papírokért, nemcsak szalvétával, hanem rízspapírral, decoupage papírral is dolgozom.  Most lehetőség nyílik a válogatásra, vásárlásra az oldalon is. Több, mint száz csodás olasz papírból választhatsz, és a kínálat egyre bővül:)


Rízspapír

Rostos, mintás, vagy egyszínű papír. Látszanak a papír rostjai, ami különösen üvegen mutat szépen. Ragasztás előtt érdemes egy cseppet vízbe mártan, vagy egy vizes ecsettel átkenni, hogy a rostok felpuhuljanak, így szebben simul majd a felületre. Mivel vastagabb, mint a szalvéta, könnyebb vele dolgozni. De, vigyázat, ne áztasd el a ragasztóval, mert ez is hajlamos a szakadásra. Én a papír hátulját beragasztózom kicsit, úgy illesztem a felületre. Majd felülről is ragasztózom, az ujjammal nyomkodva ki alóla a felesleget. 

 Üvegtálon:

  Fa dobozon
Rízspapír szalvéta

Rostos papír, de vékonyabb, áttetszőbb, mint a rízspspír. A rostok sem annyira vastagabb, határozottab vonalak. Ugyanúgy használjuk, mint a szalvétát. Különösen a montázs, háttérnek, kiegészítőnek használható papírok a kedvenceim.


2013.01.17.

Üvegmánia

Gyűjtöm a szép formájú üvegeket, valamire majd jó lesz alapon rakosgatom egy dobozba. A dobozt a férjem már egyszer kihajította, szerinte fölöslges kacatokat hurcolok a házba. Visszakukáztam :)

Karácsonyi ajándékként felhasználtam belőlük párat. Az üvegeket alaposan megmostam, száradás után alapozófestékkel kentem le. A szalvéta mintát festéssel egészítettem ki. Hobbi ragasztóval rögzítettem a spárga végét az üveg aljához és elkezdtem tekerni. Különböző tekeréses mintákat ragsztottam még ide-oda. Barna, bronz festékkel, arany pasztával kenegettem, festegettem. Végül lakkoztam az üveget.  

A legtöbb üveg csavaros kupakú volt, ezeket már kidobtam. Hosszas keresgélés után sem találtam itthon parafadugót, kénytelen voltam sajátokat készíteni. Süthető gyurmát formáztam, majd a kiégetés után festettem. 

Az üvegekbe saját készítésű limoncello likőr került. Megosztom, mert jó lett:

Hat citrom és egy lime héját hámozd le és tömködd bele egy üveg vodkába. 5-6 napig tartogasd, néha forgasd meg az üveget. (ja, a kupakot ne felejtsd el visszacsavarni. Az első forgatásnál a konyhapultról szürcsölgettem a kifolyt nedüt:) A citromtól szép sárga lesz az ital. Annyi vízbe, mint amennyi a vodka, tegyél cukrot és főzz szirupot belőle. A két italt keverd össze, öntsd bele a citrom levét és már töltheted is a díszített üvegekbe. A család szerint finom ital lett!2013.01.16.

Citromos tea

Ritkán vagyok beteg, nem érek rá. De ha elkap valami nyavalya, akkor nagyon. Most sikerült összeakadnom egy náthamanóval. Beköltözött a fejembe és kopácsol.  Forró, citromos teával próbálom elűzni a manót, de úgy látszik ő is szereti a citromot, mert ragaszkodik hozzám.

Én fekete tea párti vagyok, a gyerekek a gyümölcsteát szeretik. De a citrom nem hiányozhat egyikből sem. 

Citromos készlet teázáshoz és egy falióra. 2013.01.11.

                   

Eljött az ideje, hogy játsszunk egyet.

Ti nézelődtök, javasoltok, én dologzom és egyvalaki nyer!

Az http://amiszalveta.hu/ oldalról válassz egy szalvétát, - vagy azért mert tetszik., vagy azért mert úgy gondolod, na ebből semmit nem lehet kihozni:) Írd meg a szalvéta kódját.

A legtöbb és a legkevesebb szavazatot kapott szalvéta felhasználásval elkészítek egy-egy tárgyat.

A nyeremény az elkészített tárgy, vagy - választhatsz - egy 50 dbos szalvétacsomag.

Csatlakozz a  http://www.facebook.com/Amiszalveta oldalamhoz ahol még többet olvashatsz rólam és a játékról.


2013.01.06.

Új év

Nem, ne ijedj meg, nem fogom felsorolni, hogy mit csináltam jól - rosszul az elmúlt évben. Nem készítek összesítést és nem osztok meg  frappáns gondolatokat sem. De vannak terveim: 

Vízkereszt napja. Leszedem a díszeket a fáról, szép gondosan elcsomagolok mindent, adventi koszorút, karácsonyi mécseseket, és a téli üdvözlő táblát az ajtóról. Az összes tűlevelet persze nem tudom összesöpörni, mert egy-egy még júliusban is előbukkan, ki tudja honnan. A kanapé mögött még a szilveszteri konfetti maradékából is találtam:) Elpakolom a karácsonyi szalvétákat is, a megmaradt, félig kész - már nem volt időm befejezni - ünnepi dobozokat, díszeket, apróságokat. Majd egy év múlva!

Vízkereszt napja. Befejeződött a karácsonyi időszak, kezdődik a farsang, a bálok, vidámságok korszaka. Elő az alkotó kedvvel, a színes festékekkel, tollakkal. Készüljenek az újévi darabok - mondjuk belőlük: 2012.11.20.

Karácsonyra hangolódva

Nálam már jó egy hónapja karácsony van. Készülnek a hógömbök, díszek, ajándékokat rejtő dobozok.

A legnépszerűbb hógömböm a nosztalgia mintával díszített.

8 centis hungarocell gömb az alap, amire ebből a szalvétából választottam a mintákat.

Decoupage ragasztóval feltettem a kitépkedett mintát. Hópasztával körbe kentem, és fehér vagy piros csillámmal jól megszórom. Mikor megszáradt, piros strasszokkal díszítettem. Kétféle szaténszalagból masnit hajtogattam és egy gombostűvel szúrtam bele a gömbbe.

Egyszerű elkészíteni, a teljesen kezdőknek és gyerekeknek is ajánlom.Egy kicsit munkaigényesebb a következő dísz, ami 10 centis akril (átlátszó, szétnyitható műanyag) gömbből készült.

A gömb külsejére berajzoltam a körívet. Én egy 8 centis fél akril gömböt használtam sablonnak:)

Ezután a félgömb belsejében dolgoztam.

Kétfázisú repesztőlakkal kezdtem. Természetesen mindent a visszájáról kell csinálni, így a menet a következő: 

repesztőlakk 1. fázis felken (jelen esetben finomvonalas Pentart termékről beszélünk)

repesztőlakk 2. fázis. A száradási időket mindig ki kell várni. Gömbnél ez nem is olyan egyszerű, mivel a lakk lefolyik a gömb aljába, és már rég megszáradt mindenhol, de középen még mindig egy lakk tócsa van. Persz, pont ott ahova egyébként a minta fő része kerül:( Ez még nem lenne baj, de a 2. fázis ugyanígy viselkedik, tehát lefolyik ebbe a tócsába, és háromszor olyan vastag lakk réteg képződik, mint a gömb többi részén. Kiküszöbölendő ezt a gikszert, hajszárítót használtam. Na, ennek is megvan a maga átka. Ha gyorsan fújom a meleg levegőt, a lakkréteg bebőrösödik, és nem lesznek szépek a repedések. Többszöri próbálkozás után: a gömböt forgatgatom, hogy a lakk elterüljön, fújom a szárítóval, de nem túl közelről és nem túl meleget. Így végül megkaptam a repedéseimet.

Amik még nem látszanak, de az arany viaszpasztával (szintén Pentart termék) átkenve a felületet  már láthatóvá vált, hogy nem hiába dolgoztam.

A kétfázisú repesztés egyik legfontosabb eleme az oldószeres lakk, amivel átpacsmagolom a teljes felületet. A vizes lakk, vagy decoupage ragasztó feloldja a repesztőlakkot, és kidobhatnám az egész eddigi munkámat.

Jelen pillanatban van tehát egy repedt gömböm. Annak is csak a fele:) 

Az angyalkákat kitépkedtem a szalvétából. Pechemre ez egy olyan szalvéta amin csak két angyalkás minta van, így egy szalvéta el is megy a gömbre.

Decoupage ragasztóval kicsit bekenem a felületet, képpel lefelé ráragasztottam a szalvit, majd jó bőven kentem még a ragasztóból.

Míg száradt, a gömb másik felével is eljutottam ugyaneddig a pontig.

Fehér, vagy vajsárga akrilfestékkel lekentem a félgömbök belsejét és összeillesztettem őket.  Tulajdonképpen egy szalagot ráragasztva az illesztésre és egy masni a tetejére már elég is lenne egy mutatós díszhez, de nehogymár! Folytattam tovább, most a gömb külső része következett.

A sablonnal berajzolt körívet figyelembe véve, fehér alapozó festékkel lekentem a felületet. Az alapozó egy gipszes alapú festék, ami kiválóan megtapad a műanyag, fém, üveg, kerámia felületeken is. Gyorsan szárad, remek vele dolgozni. Utána metál bronz festék következett.  Gélpasztához hozzákevertem a bronz festéket és elkezdtem indákat, levélkéket és mindenféle kurflikat rajzolni.

Mikor az egész megszáradt, mégegyszer bepacsmagoltam bronz színű festékkel, és még egy kis umbra antikoló pasztával áthúzogadtam.

Most már tényleg csak a masni volt hátra! És itt a végeredmény: 

2012.09.20.

Lovak és egyéb állatfajták

Lányaimnál az állatimádat valószínűleg a hangyákkal kezdődött, mikor még a kúszás-mászással töltötték napjaikat, és a hangya volt az egyedüli a látószögükben. Aztán jött a szomszéd kutyája, név szerint Foxi, akinek a nagyobbik lányom a kerítésbe kapaszkodva ordított naphosszat: Foszki, Foszki, deje ide!

Azóta  van egy cicánk, és több tucatnyi hal az akváriumban. De az igazi szerelem: a LÓ!

Imádnak mindent ami a lóval kapcsolatos. Lovagolni, csutakolni, etetni, még istállót takarítani is. Ezek dobozok a szintén lovakat imádó kis- ás nagylányokak, kis- és nagyfiúknak készültek:))


2012.09.18.

Csipketechnika - megint

Naná, hogy nem hagyott nyugodni a dolog. Elkészült egy olyan doboz, ami magába foglalja a shabby, a vintage a csipke szavakat. Egyszóval ő az igazi szerelem.  

Arra gondoltam, ha nekem ennyire bejön, talán másnak is tetszene:

Kézműves foglalkozás keretében Te is elkészítheted a dobozt a segítségemmel.

Helyszín: Budapest, XXIII. ker.

Időpont: 2012. október 13. (szombat) 16.00 

Elkészítési idő: kb. 4-5 óra

Ár: 5.000,- (ez tartalmaz mindent, ami az elkészítéshez szükséges. A szalvéta és  csipkeminta választható)

Bemutatott technikák:

  • natur fa doboz előkészítése (alapozás, festés, csiszolás, antikolás)
  • szalvéta ragasztása, kézi festés, árnyékolás
  • csipketechnika alkalmazása
  • csipke- és fémveretes dísz készítése

Jelentkezés: e-mailben: e.gyorgy@yahoo.co.uk

Várlak szeretettel:)


2012.09.15.

Csipketechnika 

A csipke, a vintage egyik alap kelléke. Persze, hogy felkeltette az érdeklődésemet:)) Anyukám feltúrta a fiókokat, szétszabdalt jó pár régi ruhadarabot, függönymaradékot, terítőt. Összegyűlt egy fél zsáknyi gyönyörűség. Nekem legalábbis:)) 

Barangoltan, szakszóval szörföztem:)) Na, nem a vizen, az interneten. Sok újdonságot találtam a decoupage oldalakon, és rátaláltam egy gyönyörű szóra: csipketechnika.

Persze, hogy rögtön kísérletezésbe kezdtem és ezek születtek:

2012. 09. 13.

Shabby chick és vintage

Vintage, shabby chick, csipke. Lakberendezésben, ruhákon, és természetesen a decoupagolt dobozokon, képeken, tárgyakon is.

Végy bármilyen fa alapot,m fesd, vagy pácold. Viaszold, csiszold, ismét fesd le, ismét csiszold. Díszítsd szalvétával, papírral, a végén ragassz rá csipkét, fémveretet.  A minta legyen noszalgikus, romantikus, nőies. Legnépszerűbb a rózsa, levendula, korabeli női alakok, gyerekek.


2012.09.11.

A nyár az esküvők szezonja, sokan szeretnek egyedi ajándékot adni az ifjú párnak. 

Személyre szabott, az ajándékozó és ajándékozott egyéniségének megfelelő mintával, felirattal. 


Az íves ládát alapozó festékkel, majd csiszolás után ekrü színű akrilfestékkel festettem le. Újboli csiszolás után szalvétával, festéssel díszítem. Strassz, gyöngytoll, szalag, üvegkontúr feliratok. Stílusos és szép csomagolása a nászajándéknak.


2012.09.08.

Vége a nyári szünetnek, elkezdődött az iskola:) Én is nekibuzdultam újra. Próbálom felvenni a mindennapok ritmusát. Elsőként rövid nyári beszámoló képekben:)


Bádog kancsó és kaspó szalvétával, csipkével díszítve. Igazi nőies készlet. 

A bádog felületet alapozó festékkel kentem le. Száradás után került rá ez a szép, fehér rózsás szalvéta. A kimaradt részeket festéssel egészítettem ki. A szalvétán túli részt egyfázisú (köztes) repesztéssel festettem. Lakkozás után csipkeszalagot ragasztottam rá.


Bézs - barna domború mintával díszített ékszertartó tábla. 

A natur fa táblát alapozó festés után bézs -nude színűre festettem. Gélpasztát színeztem törtfehér akril festékkel és megrajzoltam a kacskaringós mintákat. Száraz ecsettel barnával, törtfehérrel "maszatoltam" a felületet. A domború mintát szivaccsal, fehér színnel áthúzkodtam. A széleket sötétbarna ásvánpasztával emeltem ki. A fém díszt szintén fehérre festettem. Lakkozás után felszereltem az akasztókat is.


Természetesen más is készült és készül a munkaasztalnál. Terveim szerint folyamatosan beszámolok majd mit, mivel, hogyan alkotok. Csak türelem:)


2012.04.24.

Megérkeztek a vadonatúj, gyöngyörű szalvéták. Nézzetek be  szalvétás oldalra:)


2012.04.19.

Játékra hívlak!

http://www.facebook.com/Tundermuhely oldal "lájkolásával" és megosztásával részt vehetsz a sorsoláson, melyen sok szép szalvéta talál gazdára.

Ha alkotni is szeretnél, nevezz egy termékeddel, amit ebből a szalvétából készítesz:

 A nyeremény mi más is lehetne, mint szalvéta:

 1. helyezett: 50 darabos szalvéta csomag

 2. helyezett: 30 darabos szalvéta csomag

 3. helyezett: 20 darabos szalvéta csomag

 A szavazók között is kisorsolásra kerül egy csomag:)

 Én ezt a pöttyös csináltam, de készül még más is:)2012.04.14.

Ma egész nap esett az eső:( Mit lehet ilyenkor csinálni... szalvétáimat rendezgettem és egy csodaszép levendulás megihletett. Egy konyhai akasztós táblát már régebben lealapoztam, félretettem, mert nem volt rá ötletem. De most...:)

A rusztikussságát repesztéssel értem el, a háttér kézi festés, és a körbevágott levendula mintás szalvéta. Végül selyemfényű lakkal kezeltem.

Repesztés: az alap barna és zöld akrilfesték. Egyfázisú (köztes) repesztőlakk, nem sajnáltam:) Hagytam megszáradni (nem hajszárítoztam, míg száradt ebédet főztem). Szerettem volna fakéregre hasonló repedéseket elérni, ezért az akrilfestéket ecsettel, egyirányban való festéssel vittem fel. Vastagon, hogy a repedések nagyobbak legyenek.

A háttér: A repesztett keretet sötötbarnával húztam át, kicsit kentem a világos részre is, hogy még jobban kiemeljem a rusztikusságát. Vékony függőleges vonalakat húztam barnával, mellé mustársárgával, aztán tojáshéj színnel. Addig festegettem, míg deszkalap hatást nem kaptam. 

Levendulás kép: a szalvétát körbevágtam. Most a vágás ideálisabb, mert már volt egy adott háttérszín, és árnyalni sem akartam. A szavétát én csak felülről kenem át ragasztóval, és nem ecsettel, hanem az ujjammal simítom. 

Száradás után selyemfényű, vízbázisú hobby lakk réteget kapott.

És itt a végeredmény:


2012.04.12

Ma végre leültem alkotni is. Ezek készültek:

2012.04.10.

Csendben voltam, de csak azért, hogy most még hangosabban hirdessem micsoda szépségek kerültek a birtokomba. Régi, ritka és egyedi szalvéták melyekből csodaszép tárgyakat készíthetsz. Ha kiváncsi vagy a választékra kattints a szalvétás oldalra. 

Kedvcsinálónak pár darab:

2012.03.08.

Csodaszép új szalvétákkal bővült a webáruház kínálata. 
Jó böngészést!2012.03.05.

Hétvégi Kézműves Kiállítás- és Vásár a PECSA-ban

Nna, túl vagyunk rajta.
Fárasztó és nagyon jó volt, mint mindig:) Sok ismerőssel találkoztam és még több ismeretlennel. Lelkesítő volt találkozni érdeklődő és elismerő hasonszőrű kreatívokkal. Asztalomnál sok szép mécses készült. 

A látogatók sokféle technikában próbálhatták ki magukat az ékszerkészítéstől a szalvétatechnikáig. Utóbbit tányéron, tojáson, textilen.


Sajnos sokkal kevesebb volt a látogató, mint az elmúlt években és bizony a vásárló kedv is megcsappant. Jó lett volna egy kicsit nagyobb hírverés, reklám a rendezvényről, talán többen is eljöttek volna.
Aki lemaradt, küldök egy kis ízelítőt az asztalomról:)  

 

2012.02.29.

Benne vagyok a tévében!

Nagy kaland volt számomra, részt vettem egy élő adásban.
Délutáni magazinműsorba hívtak lámpakészítés céljából. Izgalmas volt látni mennyien sürögnek-forognak, hogy minden flottul menjen. És flottul is ment. Csuda kedves volt mindenki, és rengeteg dícséretet bezsebeltem a lámpáimmal. Jóóóó volt:)))

És most Te is megnézheted:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/02/28/17/Hogyan_keszitsunk_egyedi_lampat.aspx
2012. 02. 27. 
Haladok a korral: blogot írok:)) 
Ma van a születésnapom, na nem reklámozom hányadik. 40 után már nem számolom. A férjemtől egy új web oldalt kaptam ajándékba, tehát ez a blog nem jöhetett volna létre nélküle.  

Miket fogok írni? Még nem tudom, de szándékom szerint feltöltöm ezt az üres oldalt, remélhetőleg nem üres mondanivalóval.

Elsőként bemutatom az oldalt: találsz benne leírásokat, hogyan készült fejezeteket, híreket. Galériámban ízelítőt találsz a munkáimból. Szeretnék majd Veletek együtt  ötletelni, ezért játékot is szervezek majd valamint a látogatóim munkáit is szívesen bemutatnám. A sok öteltemet is megosztom Veletek:)

Erről az oldalról könnyen elérhető webáruházam, ahol minden alapanyagot megtalálsz a kreativkodásaidhoz.

Bármilyen kérdésed, ötleted van, oszd meg velem, elérhetőségeimet a kapcsolat címszó alatt találod.